Home / Service / Onderhoud van kunststof kozijnen

Onderhoud van kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn, vergeleken met andere materialen, erg onderhoudsvriendelijk. Echter hebben de kozijnen af en toe wel onderhoud nodig. Kunststof kozijnen stoten vuil en stof af, maar weersinvloeden zorgen ervoor dat de kozijnen toch deels worden aangetast. Kunststof kozijnen worden vaak omschreven als onderhoudsvriendelijk en dat zijn ze ook, maar door weersomstandigheden kunnen kozijnen deels worden aangetast. Daarom is het aan te raden om in ieder geval één keer per jaar de kunststof kozijnen te onderhouden. Met een onderhoudsbeurt voorkom je dat het vuil permanent opgenomen wordt in het kozijn. Daarnaast zorgt een jaarlijkse onderhoudsbeurt ook voor een langere levensduur van de kozijnen.

Het onderhoudsproces

Kunststof kozijnen zijn erg onderhoudsvriendelijk en hebben daarom maar één keer per jaar een onderhoudsbeurt nodig. Daarnaast verloopt het onderhoudsproces gemakkelijk en snel. Voor het schoonmaken heb je alleen een warm sopje en een zacht doek of spons nodig. Voor het sopje kun je bijvoorbeeld gebruik maken van allesreiniger of afwasmiddel. Zolang je maar gebruik maakt van neutrale huishoudelijke schoonmaakmiddelen.

Stap 1

Spoel de kozijnen af met veel water, dit voorkomt krassen in het kozijn.

Stap 2

Neem het kozijn af met een sopje en een zacht doekje en en laat dit even in trekken. Laat het sopje niet op het kozijn drogen, maar spoel het het kozijn wederom af met water. Het meeste vuil is op deze manier eenvoudig verwijderd. De kunststof kozijnen kun je na het reinigen beter niet droog wrijven. De wrijving veroorzaakt een elektrostatische oplading bij PVC. Hierdoor worden weer extra stofdeeltjes worden aangetrokken.

Klik hier om een folder te downloaden met meer informatie over onderhoud